Webhosting.

Web hosting is een onderdeel wat persé nodig is bij het runnen van een website met een eigen domeinnaam. Een domeinnaam is de URL van de website en de naam achter de @ van het e-mailadres. Voor mij is dit dus leonvanessen.nl. Een domeinnaam kost tussen de 5 en 20 euro per jaar. Dit is afhankelijk van de naam die je wilt gebruiken. Sommige domeinnamen zijn al bezet en kunnen niet nogmaals gebruikt worden. Je kunt er dan voor kiezen om een .com in plaats van .nl te nemen.

Web hosting is als het ware het stukje internet op een server waar de website opgeslagen staat. Om het makkelijker uit te leggen: webhosting is de kavel en de website is het huis.

Webhosting: voor iedereen een geschikt pakket

 

De onderdelen van webhosting.

De web hosting zorgt er onder andere voor dat de website veilig 24/7 online staat en het regelt het e-mailverkeer. Naast deze plek zorgt de web hosting dat de website 24/7 online is en ook het e-mailverkeer wordt via deze web hosting geregeld.

SSL: een veilige website

Een beveiligde website is belangrijk. Met een SSL verbinding zijn je klanten er zeker van dat ze veilig kunnen surfen op jouw website. Een SSL-certificaat is ook van belang voor de vindbaarheid in Google. Hostingpakketten worden altijd met SSL-cerfiticaat geleverd.

Zakelijk e-mailen

Met een webhosting pakket kun je zakelijk e-mailen. Je domeinnaam wordt gekoppeld aan een e-mailsysteem. Deze is weer door te schakelen naar je Gmail, Outlook of iOS-mail. Zo kun je op ieder gewenst apparaat je zakelijke e-mail onvtangen.

Support

Een stabiele hosting is belangrijk, zodat de website altijd bereikbaar is. Daarom biedt ik hosting aan via een erkende partij. Ik sta klaar om je te helpen bij het instellen van e-mail of het maken van nieuwe gebruikers. Ik sta klaar om jou te helpen.

Je website en hosting onder één dak.

Het grote voordeel om je website te laten maken en bij dezelfde partij je hosting te hebben, is simpel weg een stukje support en klantondersteuning. Door de korte lijntjes kan ik snel schakelen met de klant en kunnen eventuele problemen snel verholpen worden. De servers waar de hosting draait zijn zeer stabiel en hebben zelden down-time.

EEN VEILIGE WEBSITE MET SSL.

SSL is een beveiligde bevinding tussen de webhosting en de bezoeker van de website. Website met een SSL beveiliging zijn te herkennen aan de https:// slug in plaats van http://. De SSL zorgt ervoor dat alle verstuurde data gecodeerd wordt. Met SSL garandeer je de veiligheid van je website. Voor de Wet Bescherming Persoonsgegevens is SSL enigzins verplicht. Je kan het dus maar beter op die manier verzekeren met een SSL-verbinding. Alle vormen van hosting worden met SSL-certificaat aangeboden.

Ook houdt Google rekening met https. Voor SEO is dit een rankingfactor waarop je website beoordeeld wordt. Met een SSL-certificaat kunt je hoger komen in Google.

Zakelijk e-mailen.

Zodra je een domeinnaam geregistreerd hebt is het mogelijk om een zakelijk e-mail account aan te maken. Bijvoorbeeld [email protected] Dit staat veel professioneler dan een @gmail.com of @hotmail.com e-mailadres. Het is ten alle tijden mogelijk om nieuwe e-mailadressen aan te maken, bijvoorbeeld voor een afdeling, een tijdelijk project of voor een nieuwe collega.

De webhosting regelt al het e-mail verkeer via een mailserver. Zo kun je overal ter wereld en op ieder gewenst apparaat bij je e-mails. Het instellen van de e-mail is een stukje service van mij. Zo kun je het e-mailadres van je eigen domein ook ontvangen op Gmail of iOS mail. 

Tevens verzeker ik je een spam en virus filter, want veilig e-mailen is erg belangrijk en werkt een stuk prettiger.

WEBHOSTING KIEZEN.

Welke web hosting nodig is verschilt per website. Kleinere websites hebben een minder uitgebreid pakket nodig dan grotere websites. Dit komt door de data die benodigd is voor een website. Hoe groter de website, hoe meer opslagruimte nodig is.

Hosting is vereist op het moment dat je een eigen website wil. Daarom is het aan te raden om de hosting via de website maker te laten lopen. Ik kan je vrijblijvend adviseren over welke hosting geschikt is voor jouw website. 

Als je al een webhosting hebt is het mogelijk om deze over te zetten. Hier help ik je graag bij. Voor jou veranderd er in feite niets, het voordeel hiervan is dat je een persoonlijke assistent rijker bent voor je webhosting.

Tevens zorg ik dat de website altijd online is. Bij problemen sta ik altijd klaar om je te helpen.